Comunicat de maximă importanţă

-->
Şedinţa extraordinară a Celulei de Criză din cadrul Ligii Oamenilor de Cultură Bonţideni, desfăşurată la data de 21 noiembrie a.c. în urma auto-activării sale, luînd în considerare repetatele reclamaţii şi plîngeri primite din partea mai multor membri ai Ligii noastre, avînd în vedere multiplele şi gravele abateri & devieri comise de V.S. Cosma – aşa-numitul director al Ligii – realizînd că însăşi existenţa Ligii a fost periclitată de neinspiratele decizii dictate celorlalţi membri, precum şi de rătăcirile sale inadmisibile, hotărăşte în unanimitate de voturi


SUSPENDAREA


pe termen nedeterminat din funcţia deţinută pînă în prezent de numitul V.S.Cosma, precum şi


DESFIINŢAREA


postului de director, în vederea preîntîmpinării emergenţei, în viitor, a unui cult al personalităţii asemănător cu cel creat în jurul sus-numitului. Începînd cu data de 22 noiembrie 2012, Liga va fi condusă de un Secretariat compus din trei membri, la rîndul său dirijat de un Birou Organizatoric (Orgburo) compus din doi membri aleşi din cadrul celor trei care compun Secretariatul, Birou coordonat, în fine, de un prim-secretar ales dintre ultimii doi. În scopul prevenirii acumulării de prea multă putere de către un singur om – cum din nefericire s-a întîmplat pînă ieri – atribuţiile precum şi împărţirea posturilor între Cei Trei Mari vor rămîne necunoscute membrilor de rînd. Se va reveni aşadar la principiul (leninist) al conducerii colective !

Motivele care au stat la baza suspendării directorului V. S. Cosma sunt după cum urmează:

a. deviere de stînga şi de dreapta simultan (de stînga întrucît propagă postări cu caracter socialist, de dreapta pentru că poartă barbă – indicator al unui statut social care aminteşte de alte vremuri, demult apuse)

b. afectarea unui comportament burghezo-moşieresc (conac, iobagi culturali care îi scriu textele pe post de “negrişori”, etc.)

c. refuzul de a accepta sânge nou în ligă (nefasta afacere Becali care l-a determinat pe nefericitul candidat să-şi verse supărarea pe colegii săi din USL : Neagu Djuvara şi Miron Mitrea)

d. introducerea unor măsuri de austeritate nepopulare în rândul membrilor ligii, în speţă mult-hulita taxă de protecţie anti-spam a materialelor – imposibil de achitat dintr-o bursă doctorală de decît 734 RON 

e. fracţionism, manifestat prin promovarea nemeritată a unor membri ai Ligii, protejaţi, acoliţi şi slugoi de-ai săi, pe care V.S. Cosma îi consideră mai egali decît alţii, aruncînd astfel la coşul de gunoi al istoriei visul «comunităţii egalilor» al lui Gracchus Babeuf

f. împăciutorism, manifestat constant prin acţiunile sale de aşa-zisă reconciliere între diverşi membri între care există divergenţe şi diferenţe de perspectivă surmontabile

g. trădare a intereselor Ligii, prin punerea în serviciul blogurilor străine (cititor de proză.ro, etc.) şi vînzarea secretelor de Ligă – natura lor ne împiedică să le menţionăm, din motive lesne de dedus.Secretariatul va reveni în curînd cu un nou comunicat, pe noul website al Ligii, www.locb.ro

12 comentarii:

 1. Chiar dacă susnumitul V.S.Cosma s-a dovedit a fi neorganic, deci supraclasat... din solidaritate bonțideană, mă autodenunț ca fiind copărtaș la subminarea intereselor de partidice ale Ligii. Astfel, cu ocazia acțiunilor bonțidene de primăvară (săpat, plivit glia bonțideană) solicit împărțirea pedepsei între cei care prin acțiunile lor iredentiste (printre care și subsemnatul) au subminat interesul întregului.
  Depun această autocritică, astăzi 24.11.2012.
  Coman Norbert

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. atâta timp cât nu se reactivează pedeapsa "trasului pe roată" şo cât timp scaunul lui Gheorghe Doja rămâne neîncins, în muzeu, nu am motive de îngrijorare.
   aştept liniştit, în exilul saxonian, să văd cum revoluţia îşi va devora proprii fii, doar stă în logica ei, nu?

   Ștergere
  2. Ascultând vocea Poporului, chiar și sub forma PP-VF, nu pregătim contrarevoluție, pentu că dialectica violenței nu face decât s-o perpetueze, iar noua conducere trebuie să țină cont de acest aspect. Și prin asta să păstreze totemul (numele tatălui) intaurând tabu-ul (interdicția la patricid).

   Ștergere
  3. Oricum, acest puci organizat în absența Președintelui din sfera politică bonțideană, fiind în deplasare, asta în numele Ligii, ne indică caracterul vădit imoral al acestei burghezii birocratice care dorește să impună particularul în general. Nomenclatura își arată cu ferocitate colții de fiară mușcând măna celui care a hrănit spiritual sensul emergent al spiritualității bonțidene. Proletari ai penelului bonțidean, nu vă lăsați seduși de ideea de Bine și de aparenta Morală din spatele acestei acțiuni premeditate. Protestul nostru trebuie să fie însă pașnic, să nu depunem penelul omnilateralității noastre și prin asta să trădăm caracterul ontologic al luptei, pe care acești politruci vor să o transfere pe teren politic.

   Ștergere
 2. Felix este artizanul unei noi suspendări!

  RăspundețiȘtergere
 3. secretara preşedintelui24 noiembrie 2012, 04:00

  mă copii, va crescut ca un tată!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. şi e multe filiale (microacademii) înfiinţate de el în ţară şi în Europa!

   Ștergere
 4. o voce feminină din popor24 noiembrie 2012, 04:06

  Titlurile onorifice se vor păstra? Scaunele folosite de decor se vor menţine în funcţie?

  P.S. Soţia preşedintelui e dispusă să facă alianţă cu grupul contrarevoluţionar, cu condiţia să se păstreze funcţie ei strategică din Ligă.

  RăspundețiȘtergere
 5. personaj colectiv24 noiembrie 2012, 04:23

  noi nu ne vindem Liga!

  RăspundețiȘtergere
 6. Fraşilor,
  staţi fără griji! am dat sfoară în ţară, şi-nnăuntru şi afară, iar oastea se adună. Angela Merkel mi-a confirmat sprijinul! nu mai pomensc că dinspre Parisul socialist vine Adina, zisă Vrâncioaia, cu condeiul ascuţit şi poliglot, pregătită să înece în cerneală "lovitura de stat sub acelşi acoperiş". satul de drept va fi apărat!

  RăspundețiȘtergere
 7. si cand il impuscati? asteptati cumva Craciunul?

  RăspundețiȘtergere

Balast social și oameni problemă. Reflecții pe marginea unui experiment educațional

Ieri am strâns expoziția Știință și etnicitate. Cercetarea antropologică în România anilor ’30 , curatoriată de Marius Turda și expusă...

Comentarii

Translate this blog