Două pariuri relativ sigure - Mihai Bota


     
sursa foto: Gândul.info
Mâine, naționala noastră de fotbal masculin întâlnește în campania de calificare pentru viitorul campionat european naționala Irlandei de Nord. Irlandezii vin la București după trei victorii în grupă, din care două în deplasare, în Ungaria, respectiv Grecia. Noi ne prezentăm cu două victorii obținute în deplasare și un egal acasă. Deși pare că irlandezii ar fi în avantaj, cel mai probabil vor pierde mâine la București. Argumente sunt suficiente, aș enumera doar că: avem antrenor nou, au fost convocați jucători precum Eric Bicfalvi – care a fost ignorat de fostul selecționer sau George Pușcas, născut în 1996 – atacant tânăr și speranță.
        Casele de pariuri alocă acestui eveniment, victoria României în fața Irlandei, o cotă medie de 1,6. O cotă mare pentru un pariu relativ sigur, un câștig de 600 de lei la 1000 de lei plasați pe eveniment.
Duminică avem turul doi al presedințialelor, unde se înfruntă cei doi candidați care ne-au „încântat” cu dezbateri pe la televiziunile naționale în ultimele zile. Și aici casele de pariuri acordă o cotă de 1,25 pentru victoria lui Victor Ponta, în vreme ce Klaus Iohannis este cotat la 4,5 în caz de victorie. Asta implică că la 1000 de lei plasați pe Victor Ponta, puteți căștiga 250 de lei. Sau în cazul în care nu veți pierde cei 1000 de lei plasați pe Iohannis, aceștia vă vor aduce încă 3500 de lei în cont.
Mai mult, avem opțiunea de a îl juca pe Victor Ponta la hadicap de -4,5. Acest lucru înseamnă că Ponta va porni cu 4,5 procente în minus față de Iohannis iar cota să se impună în aceste condiții este cifrată la 1,6, tot la cât este cifrată și victoria naționalei noastre de fotbal în meciul menționat în cadrul primului paragraf.
           În cazul în care nu vă lasă sentimentele să pariați pe unul dintre cei doi candidați, se poate paria și pe prezența la vot în ziua de duminică. Marja de participare este de peste 57,5 la sută sau sub 57,5%, ambele evenimente având cote egale de 1,9 la sută.
       Deci, casele de pariuri consideră că victoria candidatului PSD este relativ sigură. Există suficiente argumente în acest sens, din care cele care îmi par mai importante le voi enumera în ceea ce urmează.

         Aș putea menționa în primul rând faptul că PSD-ul are electoratul său stabil, care a făcut ca diferența între Ponta si principalul său candidat să fie de 10% în primul tur. De asemenea, nu putem ignora faptul că în multe zone ale țării există discriminarea pe baza etniei și mai ales în acelea în care prezența la vot în ziua de duminică este un eveniment care le mai scoate din monotonie. Am să omit în a mă pronunța aici și despre biserică și discursul dreptei credințe.
          De asemenea, nu trebuie uitat că și de această dată voturile din diaspora cu tentă predominantă de dreapta, se anunță a fi în ediție limitată din cauza condițiilor organizatorice precare – fapt care va diminua numărul lor.
         Totodată, electoratul de dreapta este dezbinat, lucru care poate facilita victoria PSD-ului, o parte având promisă deja secțiuni din ciolanul pe care deja PSD-ul îl pârjolește la foc mititel. Asta în condițiile în care Klaus Iohannis nici nu a convins ca opțiune mai bună, ci vorba contra-candidatului său, a convins ca opțiune anti PSD.
          Mai putem adăuga și handicapul de ordin psihologic pentru votantul de dreapta, care indiferent dacă alege să pună stampila pe pe Iohannis ca și presedinte, pune automat stampila și pe Ponta ca și premier.
        Astfel, trăgând linie, putem concluziona că duminică nu se vor desfăsura alegeri între Ponta și Iohannis, ci vom asista sau nu la realizarea ambiției lui Victor Ponta de a ajunge presedintele României.

      Iar, în ceea ce mă privește, cum mereu m-a atras conceptul de underdog, am să mizez pe el duminică. E opțiunea mea. Acestea fiind spuse, nu ne rămâne decât, probabil, să acționăm. Și sigur, să asteptăm.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre apariţia corupţiei în Ţara Românească * - de Vasile Mihai Olaru

      Studierea corupţiei în timpul Vechiului Regim (secolul al XVI-lea – primele decenii ale secolului al XIX-lea) în sud-estul Europ...

Comentarii

Translate this blog