Treceți la conținutul principal

Superofertă la tablete în Cluj!*

       
Descoperire științifică la MASA clujeană: tableta pa care UBB o va introduce în brațul stâng al studenților din anul întâi va crește performanța științifică a tuturor, în mod egal, profesori, studenți, portari, secretare. Creată sub efectul myse en abyme al unui mic dejun cu o madlenă îmbibată în lapte, un doctorand bursier doar în acte și-a amintit de orele de fizică din clasa a VIII-a. Astfel că, după modelul radioului din cartofi, doctorandul clujean a inventat cartela din sâmburii de struguri de pe plantația Facultății de Agronomie. Profesorul său coordonator, după ce a degustat cartela, a pantentat invenția. Astfel că, Universitatea situată pe scara valorică pe locul 1 la nivel național și un alt loc la nivel internaținal va investi într-o podgorie și îl va finanța pe profesor pentru ca doctorandul său să recreeze același model de 3,14 mii de ori. Toți studenții care se vor înscrie la facultate după strângerea recoltei de struguri, vor primi o tabletă din partea conducerii Universității.
            Invenția va fi adaptată fiecărei secții. Dotată cu hormoni de creștere și substanțe energizante, tableta va putea fi pusă sub limbă de către studenții de la Facultatea de Educație Fizică și Sport, asigurând un randament fizic maxim în timpul sesiunii și în timpul meciurilor de fotbal pe gazon sintetic. Tableta poate fi consumată și de utilizatorii altor facultăți doar în perioada sesiunilor, între orele 22:00-5:00. Amplasată în spatele dioptriilor studenților de la Litere, tableta va funcționa ca un ebook reader din perspectiva criticii genetice pentru bibliografia obligatorie din anul I. Deocamdată, tableta funcționează doar pentru literatura română a secolului al XIX-lea, oprindu-se fatal la poezia eminesciană. Însă ambițiosul doctorand vrea să introducă funcția de „read all” și pentru literatura  contemporană din spațiul mioritic, demonstrând organicitatea creației artistice românești. Studenții de la istorie vor avea acces nelimitat la arhivele personale ale marilor voievozi, dictatori, președinți de partide, oameni de cultură bonțideni și nu numai, reconstituind viețile acestora din perspectiva microistoriei, focalizând viața cotidiană și istoria mentalităților conspirative. Studenții de la medicină pot folosi tableta numai pe modulul „aspirină”, putând fi împrumutată, la nevoie, și colegilor de la alte facultăți, cu probleme de adaptare la clima academică clujeană.

         În rest, tableta va avea și câteva funcții distribuite în mod egal studenților din întreaga facultate, indiferent de origine, de ce sunt părinții lor sau de angajamentul politic. Cu un singur click de pe Piezișă, studentul va putea să se conecteze la cele mai recente volume colective ale conferințelor multi-internaționale și foarte interdisciplinare, aducând catedrele lângă mesele de la Booha, așa cum poezia a coborât de mult în stradă, alături de pietoni și băieți de cartier. Cu un click stânga se vor putea downloada cele mai recente și inovatoare contribuții la copierea prin adaptare a corespondențelor clericilor români. Fiind o instituție vizionară științific și science fiction, UBB va permite prezența virtuală la cursuri, promovarea examenelor făcându-se pe bază de tabletă – dacă studentul acceptă să primeacă tableta ca cadou în primul an, atunci Universitatea se va angaja ca studentul să ajungă cu bine în anul III și chiar dincolo de anul III. Astfel vor crește rezultatele la învățătură și nivelul cercetării românești.
 *Nu la Altex, la UBB.

           

Comentarii

 1. In loc sa apreciati faptul ca UBB face ceva pentru studenti si ajuta la dezvoltarea invatamantului si a infrastructurii va tineti doar de glumite si comentarii rautacioase. Nimic pozitiv din partea voastra, nimic care sa va multumeasca.

  RăspundețiȘtergere
 2. ce face UBB anonimule?
  UBB dă burse sociale de 200 de lei dacă ai un venit pe cap de membru de familie mai mic de 500 de lei. o mizerie!
  UBB dă burse doctorale de 734 de lei - din care 170 îi dai pe regie într-un cămin confort 2. o mizerie!
  UBB îți cere toate actele în copii legalizate la admiterea la doctorat și după 3 ani, înainte de susținere, ți le mai cere o dată. o mizerie!
  UBB dă locuri în cămine confort 1 (A-uri) doctoranzilor cu punctaj 0 și activitate științifică inexistentă în timp ce alții cu BDI-uri în CV stau în cămine confort 2 sau 3, gen căminul 14. o mizerie!
  UBB îți ia 30 de lei pe lună doar ca să îți poți parca mașina în preajma căminului când un abonament ANUAL la Primărie costă 800 de lei. o mizerie!
  UBB îți oferă, în cantinele pe care le administrează, preparate de o calitate cel puțin îndoielnică la prețuri mai mari decât cele din unele restaurante din zona centrală a orașului (gen ”mesele vesele”). o mizerie!
  UBB îți oferă o bursă de studiu (la nivel de master) de 350 de lei, ca acum 8 ani când prețurile la alimentele de bază erau de cel puțin 2 ori mai mici. o mizerie!
  Cum ajută UBB anonimule la ”dezvoltarea învățământului și a infrastructurii”?!
  un comunist bătrân anonim

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Despre descurcăreală și succes. Patru povești

Se dau cîteva cazuri.
1. Angela (52 de ani) a lucrat cîțiva ani la Textila, la Năsăud. Cînd s-a stricat treaba a făcut cîteva ture de străinătate, la șparanghel în Germania și apoi la șters la cur și îngrijit bătrîni prin Germania și Austria. Ba cu contract, ba la negru, cum se putea. Pînă și-a purtat cei doi copii prin facultate. A mai încercat și în satul natal, dar în afară de posturi de vînzătoare la alimentara din localitate n-a găsit. Bani puțini, mult de lucru, fără nicio legătură cu respectarea orelor de muncă prevăzute de cadrul legal. O dureau picioarele de la atîta stat în picioare. Dar măcar era acasă, între ai săi. Prea multe opțiuni nu avea iar pînă la pensie era mult. De lucru mai găsea, una alta, dar fără contract. Ba la o sapă, ba mai cosea cîte ceva (avea mașină de cusut și pricepere, că doar lucrase la „Textila”), mai ales de cînd începuse nebunia cu iile și hainele de inspirație tradițională. Dar la vîrsta ei beteșugurile dau tîrcoale, putînd pica pradă neputinței o…

Discoteca

Copilăria mea s-a sfârșit brusc, într-o seară de vară, exact în anul 2000, când am trecut întâia oară pragul discotecii din sat. Aveam să descopăr că acolo bate adevărata inimă a satului, în ritmurile tot mai întețite ale beat-urilor techno și dance ce răsunau din boxele dosite în colțurile lăcașului. Inocența mea, câtă mai rămăsese, avea să se destrame degrabă, precum catapeteasma templului israelit, datorită cutremurului provocat de revelația vieții de noapte ce anima satul în acele vremuri dospind de sărăcie și euforie. Trecuseră doar câteva luni de când lăsasem strana bisericii unde îngânam icos-uri, psalmi și tropare, alături de bătrânii dieci ai bisericii și-mi luasem gândul de la orice ambiție de-a mă preoți. Pășeam pe un alt tărâm, cu ochii căscați larg și-nfundați de luminile pestrițe ale stroboscopului și electrizat de vigoarea cu care răzbăteau din difuzoare muzici din cele mai recente și mai răscolitoare. Atât de dragă avea să-mi devină discoteca, cu băile ei aglomerate și…

Omul Nou Ardelean

De ce transilvănismul e o ideologie la fel de toxică și de penibilă precum naționalismul pe care, cică, îl combate în numele unei solidarități supranaționale și multiculturale? Sau în ce constă superioritatea Omului Nou Ardelean?
        Am avut o perioadă în care am cochetat cu ideile transilvaniste, ca formă de contracarare a funarismului și naționalismului de hazna ce scotea din sărite orice om de bun-simț. Îmi cădea bine ideea de asumare a diferențelor regionale și locale existente (însă nu în termeni de superioritate) și a bogăției culturale presupuse de secole de conviețuire multietnică și multiconfesională. Am citit texte faine scrise de transilvaniști de ieri și de azi, am purtat discuții din care am aflat multe despre Transilvania și popoarele sale și în continuare urmăresc cu drag poveștile multor oameni și rămîn un suporter al diversității, multiculturalismului, csardașului și mă scot din sărite răsuflatele povești naționaliste despre neamuri și misiunile lor. Însă, deși am …

Comentarii