Superofertă la tablete în Cluj!*

       
Descoperire științifică la MASA clujeană: tableta pa care UBB o va introduce în brațul stâng al studenților din anul întâi va crește performanța științifică a tuturor, în mod egal, profesori, studenți, portari, secretare. Creată sub efectul myse en abyme al unui mic dejun cu o madlenă îmbibată în lapte, un doctorand bursier doar în acte și-a amintit de orele de fizică din clasa a VIII-a. Astfel că, după modelul radioului din cartofi, doctorandul clujean a inventat cartela din sâmburii de struguri de pe plantația Facultății de Agronomie. Profesorul său coordonator, după ce a degustat cartela, a pantentat invenția. Astfel că, Universitatea situată pe scara valorică pe locul 1 la nivel național și un alt loc la nivel internaținal va investi într-o podgorie și îl va finanța pe profesor pentru ca doctorandul său să recreeze același model de 3,14 mii de ori. Toți studenții care se vor înscrie la facultate după strângerea recoltei de struguri, vor primi o tabletă din partea conducerii Universității.
            Invenția va fi adaptată fiecărei secții. Dotată cu hormoni de creștere și substanțe energizante, tableta va putea fi pusă sub limbă de către studenții de la Facultatea de Educație Fizică și Sport, asigurând un randament fizic maxim în timpul sesiunii și în timpul meciurilor de fotbal pe gazon sintetic. Tableta poate fi consumată și de utilizatorii altor facultăți doar în perioada sesiunilor, între orele 22:00-5:00. Amplasată în spatele dioptriilor studenților de la Litere, tableta va funcționa ca un ebook reader din perspectiva criticii genetice pentru bibliografia obligatorie din anul I. Deocamdată, tableta funcționează doar pentru literatura română a secolului al XIX-lea, oprindu-se fatal la poezia eminesciană. Însă ambițiosul doctorand vrea să introducă funcția de „read all” și pentru literatura  contemporană din spațiul mioritic, demonstrând organicitatea creației artistice românești. Studenții de la istorie vor avea acces nelimitat la arhivele personale ale marilor voievozi, dictatori, președinți de partide, oameni de cultură bonțideni și nu numai, reconstituind viețile acestora din perspectiva microistoriei, focalizând viața cotidiană și istoria mentalităților conspirative. Studenții de la medicină pot folosi tableta numai pe modulul „aspirină”, putând fi împrumutată, la nevoie, și colegilor de la alte facultăți, cu probleme de adaptare la clima academică clujeană.

         În rest, tableta va avea și câteva funcții distribuite în mod egal studenților din întreaga facultate, indiferent de origine, de ce sunt părinții lor sau de angajamentul politic. Cu un singur click de pe Piezișă, studentul va putea să se conecteze la cele mai recente volume colective ale conferințelor multi-internaționale și foarte interdisciplinare, aducând catedrele lângă mesele de la Booha, așa cum poezia a coborât de mult în stradă, alături de pietoni și băieți de cartier. Cu un click stânga se vor putea downloada cele mai recente și inovatoare contribuții la copierea prin adaptare a corespondențelor clericilor români. Fiind o instituție vizionară științific și science fiction, UBB va permite prezența virtuală la cursuri, promovarea examenelor făcându-se pe bază de tabletă – dacă studentul acceptă să primeacă tableta ca cadou în primul an, atunci Universitatea se va angaja ca studentul să ajungă cu bine în anul III și chiar dincolo de anul III. Astfel vor crește rezultatele la învățătură și nivelul cercetării românești.
 *Nu la Altex, la UBB.

           

2 comentarii:

  1. In loc sa apreciati faptul ca UBB face ceva pentru studenti si ajuta la dezvoltarea invatamantului si a infrastructurii va tineti doar de glumite si comentarii rautacioase. Nimic pozitiv din partea voastra, nimic care sa va multumeasca.

    RăspundețiȘtergere
  2. ce face UBB anonimule?
    UBB dă burse sociale de 200 de lei dacă ai un venit pe cap de membru de familie mai mic de 500 de lei. o mizerie!
    UBB dă burse doctorale de 734 de lei - din care 170 îi dai pe regie într-un cămin confort 2. o mizerie!
    UBB îți cere toate actele în copii legalizate la admiterea la doctorat și după 3 ani, înainte de susținere, ți le mai cere o dată. o mizerie!
    UBB dă locuri în cămine confort 1 (A-uri) doctoranzilor cu punctaj 0 și activitate științifică inexistentă în timp ce alții cu BDI-uri în CV stau în cămine confort 2 sau 3, gen căminul 14. o mizerie!
    UBB îți ia 30 de lei pe lună doar ca să îți poți parca mașina în preajma căminului când un abonament ANUAL la Primărie costă 800 de lei. o mizerie!
    UBB îți oferă, în cantinele pe care le administrează, preparate de o calitate cel puțin îndoielnică la prețuri mai mari decât cele din unele restaurante din zona centrală a orașului (gen ”mesele vesele”). o mizerie!
    UBB îți oferă o bursă de studiu (la nivel de master) de 350 de lei, ca acum 8 ani când prețurile la alimentele de bază erau de cel puțin 2 ori mai mici. o mizerie!
    Cum ajută UBB anonimule la ”dezvoltarea învățământului și a infrastructurii”?!
    un comunist bătrân anonim

    RăspundețiȘtergere

Despre apariţia corupţiei în Ţara Românească * - de Vasile Mihai Olaru

      Studierea corupţiei în timpul Vechiului Regim (secolul al XVI-lea – primele decenii ale secolului al XIX-lea) în sud-estul Europ...

Comentarii

Translate this blog