joi, 12 iunie 2014

Superofertă la tablete în Cluj!*

       
Descoperire științifică la MASA clujeană: tableta pa care UBB o va introduce în brațul stâng al studenților din anul întâi va crește performanța științifică a tuturor, în mod egal, profesori, studenți, portari, secretare. Creată sub efectul myse en abyme al unui mic dejun cu o madlenă îmbibată în lapte, un doctorand bursier doar în acte și-a amintit de orele de fizică din clasa a VIII-a. Astfel că, după modelul radioului din cartofi, doctorandul clujean a inventat cartela din sâmburii de struguri de pe plantația Facultății de Agronomie. Profesorul său coordonator, după ce a degustat cartela, a pantentat invenția. Astfel că, Universitatea situată pe scara valorică pe locul 1 la nivel național și un alt loc la nivel internaținal va investi într-o podgorie și îl va finanța pe profesor pentru ca doctorandul său să recreeze același model de 3,14 mii de ori. Toți studenții care se vor înscrie la facultate după strângerea recoltei de struguri, vor primi o tabletă din partea conducerii Universității.
            Invenția va fi adaptată fiecărei secții. Dotată cu hormoni de creștere și substanțe energizante, tableta va putea fi pusă sub limbă de către studenții de la Facultatea de Educație Fizică și Sport, asigurând un randament fizic maxim în timpul sesiunii și în timpul meciurilor de fotbal pe gazon sintetic. Tableta poate fi consumată și de utilizatorii altor facultăți doar în perioada sesiunilor, între orele 22:00-5:00. Amplasată în spatele dioptriilor studenților de la Litere, tableta va funcționa ca un ebook reader din perspectiva criticii genetice pentru bibliografia obligatorie din anul I. Deocamdată, tableta funcționează doar pentru literatura română a secolului al XIX-lea, oprindu-se fatal la poezia eminesciană. Însă ambițiosul doctorand vrea să introducă funcția de „read all” și pentru literatura  contemporană din spațiul mioritic, demonstrând organicitatea creației artistice românești. Studenții de la istorie vor avea acces nelimitat la arhivele personale ale marilor voievozi, dictatori, președinți de partide, oameni de cultură bonțideni și nu numai, reconstituind viețile acestora din perspectiva microistoriei, focalizând viața cotidiană și istoria mentalităților conspirative. Studenții de la medicină pot folosi tableta numai pe modulul „aspirină”, putând fi împrumutată, la nevoie, și colegilor de la alte facultăți, cu probleme de adaptare la clima academică clujeană.

         În rest, tableta va avea și câteva funcții distribuite în mod egal studenților din întreaga facultate, indiferent de origine, de ce sunt părinții lor sau de angajamentul politic. Cu un singur click de pe Piezișă, studentul va putea să se conecteze la cele mai recente volume colective ale conferințelor multi-internaționale și foarte interdisciplinare, aducând catedrele lângă mesele de la Booha, așa cum poezia a coborât de mult în stradă, alături de pietoni și băieți de cartier. Cu un click stânga se vor putea downloada cele mai recente și inovatoare contribuții la copierea prin adaptare a corespondențelor clericilor români. Fiind o instituție vizionară științific și science fiction, UBB va permite prezența virtuală la cursuri, promovarea examenelor făcându-se pe bază de tabletă – dacă studentul acceptă să primeacă tableta ca cadou în primul an, atunci Universitatea se va angaja ca studentul să ajungă cu bine în anul III și chiar dincolo de anul III. Astfel vor crește rezultatele la învățătură și nivelul cercetării românești.
 *Nu la Altex, la UBB.

           

Comentarii

Translate this blog