Treceți la conținutul principal

Judeţul Alba în carantină! Vezi ce epidemie face ravagii!
În această după amiază trei ambulanţe ale Serviciului Mobil de Urgenţă, Recenzare şi Defanatizare din cadrul Institutul Clinic de Tratament al Afecţiunilor şi Tulburărilor de tip istoric „Bouvard et Pécuchet” au pornit în goană către judeţul Alba unde a fost instaurată prompt o aspră carantină. Epidemiologii insitutului au constatat rapid faptul că o teribilă formă de aurită RMGC a contaminat pături largi ale populaţiei şi continuă să se extindă cu o viteză înfiorătoare. Şeful departamentului SMURD, domnul drd. Raid Aranjat a acceptat să stea de vorbă cu noi în lungul drum spre satul Bucerdea Vinoasa, după ce a avut amabilitatea să oprească ambulanţa pentru a-l lua la ocazie pe subsemnatul, Mihai Got You, reporter al LOCB:
-         Drd. Raid Aranjat: Ne aşteptam de mult la o astfel de epidemie, dovadă că ne-am pregătit, însă, proporţiile sunt înspăimântătoare. Să nu credeţi că boala asta a picat din senin. Ea infectase de ceva vreme trusturile de presă şi partidele politice, doar că părea ţinută sub control. Ca şi în cazul gonoreelor, pentru că până la urmă şi această aurită RMGC tot o boală ruşinoasă este, pot fi unii purtători ai virusului fără ca boala să se manifeste vizibil în organismul lor şi pot infecta persoanele cu care au contact.”
-         Rep: De unde a pornit această epidemie?
-         Drd. Raid Aranjat: Păi cum se ia o boală ruşinoasă? Prin contact neprotejat! Se ştie că multă lume a avut contacte neprotejate cu…, că frecventau stabilimentul RMGC ! Aşa că nu e de mirare că s-a ajuns aici. Mai periculos este faptul că avem de-a face cu o formă avansată, un hibrid, care nu se ia doar prin contact direct. De exemplu, poate fi luată prin simpla trecere dintr-o mână în alta a unei plase cu alimente, printr-o bancnotă chiar şi spălată.
-         Rep :Şi când s-au constatat primele cazuri grave?

-         R. A. : Semnale de alarmă s-au tras de multă vreme în privinţa iminenţei acestei epidemii. E cunoscut cazul jurnaliştilor infectaţi în clubul de swingeri RMGC din Noua Zeenlandă. Uitaţi-vă la ei ! Şi-au revenit ? Nu ! Deşi se chinuie să păstreze aparenţa bunei dispoziţii, stadiul avansat al bolii poate fi lesne citit pe chipul lor. Pot să se trateze cu orice, cu mercur, cu penicilină, nu-i mai scapă nici popa.
-         Rep : Şi epidemia când a fost constatată ?
-         R. A. :Primele semne au apărut imediat după ce cei de la Consiliul Judeţean Alba au organizat o mega-petrecere BDSM cu sprijinul, mai precis, în parteneriat cu stabilimentul RMGC. Ce a fost acolo, numai ei ştiu ! Asta nu ne interesează pe noi. Dar e clar că la câteva zile după, au apărut primele semne. Din păcate, în ignoranţa şi fudulia lor, cei de la Consiliul Judeţean au căutat să ascundă simptomele şi să treacă sub tăcere primele victime, crezând probabil că o să treacă de la sine în câteva zile, săptămâni. Până au apărut bubele, mâncărimile şi scurgerile însoţite de usturimi groaznice. Ne limităm aici doar la aspectele strict fiziologice ale bolii, pentru că din punct de vedere psihologic, să nu mai vorbim de moral, aceste persoane sunt terminate. Chiar dacă la început aurita determină o creştere în greutate, în karate şi în etaje, a victimelor, în câţiva ani, în pofida oricărui tratament, cei contaminaţi sunt terminaţi. Să nu mai vorbim de faptul că, asemeni sifilisului, aurita RMGC lasă urme puternice. Practic se poate vorbi de un stigmat al celor infectaţi.
-         Rep. :Puteţi estima un număr sau un procent al celor infectaţi până în momentul de faţă ?
-         R.A. :Mi-e greu să mă pronunţ, dar încerc o aproximare. Cei mai expuşi au fost funcţionarii publici din primăriile şi sediile de poliţie orăşeneşti şi comunale. Nu-i mai pun la socoteală pe cei Consiliul Judeţean care, în momentul de faţă sunt internaţi la Terapie Intempestivă. Toţi! Deci, revin, funcţionarii publici, consilieri şi primari, mai ales. Mulţi dintre aceştia au frecventat constant stabilimentul RMGC. Unii dintre ei nici măcar nu se sfiau să-şi ascundă relaţiile întreţinute, afişându-se ziua în amiaza mare cu... Partea urâtă e că mulţi dintre ei, deşi se ştiau infectaţi, au infectat şi pe alţii. Risc să spun că uneori au făcut-o chiar cu bună ştiinţă, subestimând efectele bolii. Cred că cei din administraţie sunt infectaţi în proporţie de 90%. Despre restul nu pot să mă pronunţ încă. Nu ştim câte persoane au avut contacte cu…, sau au luat virusul RMGC de la altcineva, de pe un afiş, de la televizor sau printr-un simplu pahar de votcă.
-         Rep :Care sunt primele măsuri care se impun ?
-         R.A.:După cum vedeţi, am declarat carantină, am impus coordoane de jandarmi la intrările în judeţ. Cei infectaţi trebuie internaţi toţi şi trataţi. E vorba de un tratament de lungă durată care, din păcate, unora doar le va alina suferinţa, iar celor mai norocoşi le va aduce o vindecare, deşi nu pot scăpa fără urme. E clar că stabilimentul RMGC trebuie închis! Dezinfectat integral iar personalul internat de urgenţă şi izolat pentru a un risca infectarea altora.
-         Rep:Sunt zvonuri că în unele localităţi sătenii înspăimântaţi şi revoltaţi au căutat să aprindă casele celor infectaţi, au dat cu DTT-u peste tot şi iau în furci pe oricine a întreţinut relaţii făţişe cu… stabilimentul RMGC!
-         R.A.: Nu ştiu nimic despre asta. Sper ca autorităţile să-şi facă datoria, pompierii  să stingă focul, iar poliţia să-i amendeze drastic pe cei care oficial sau neoficial au practicat cea mai veche meserie din lume în acest stabiliment. Hai că am ajuns!
-         Rep: Vă mulţumesc foarte mult!

Postări populare de pe acest blog

Cel mai popular fake news din România

Există în mass-media autohtonă, aia care se pretinde quality și e luată ca atare de către o bună parte din populația cu pretenții, o panică și revoltă constante față de fenomenul fake news. De vreun an și ceva suntem lămuriți, din cînd în cînd, despre acest mare și pervers bai, despre cît de dăunător este, cui folosește și cum funcționează. Acestui militantism anti-fake news se adaugă tot mai des articole și luări de poziție despre propaganda dușmană, adică rusească, consumatorii de media fiind, de asemenea, lămuriți cum stă treaba și cu acest pericol care mișună printre noi corupînd minți și suflete. Pe o astfel de platformă quality am citit zilele astea un articol despre parșiva propagandă rusă, în cursul căruia jurnalista reamintea o lămurire clișeu:
Încă din anii 70au fost studiate modurile în care un mesaj fals ajunge să fie receptat ca adevărat de auditoriu. Concluziile la care au ajuns cercetătorii au fost că simpla repetare a unui mesaj îl face să fie receptat drept credibil.…

Cum poți supraviețui cu minimul pe economie + bonuri și, în același timp, să scapi de acuzația de lene și nemuncă? Studiu de caz.

Cu cîteva luni în urmă scriam pentru Gazeta de Artă Politică un scurt material despre tăietorii/furnizorii de lemne din mediul rural, bazîndu-mă pe cazurile a cîtorva persoane cu care am avut contact direct. Săptămîna trecută m-am pomenit că am nevoie de o căruță de lemne, așa că m-am interesat să văd cine mă poate ajuta. Spre deosebire de anii trecuți, nu am mai văzut căruțași umblînd și oferindu-se să-ți vîndă sau aducă lemne. Cică s-a intrat tare în ei, că nu se mai putea. Într-un final, cineva tot m-a servit și m-a lămurit că nu știe care-i faza cu lemnele, că pentru el asta e o activitate ocazională, de nevoie. Pentru că are serviciu, fiind angajat la Fujikura. Între o rundă de tăiat lemne și două țigări, m-a lămurit cum e cu traiul de angajat și de ce a ajuns cu lemnele duminică după masă și nu sâmbătă, precum ne fusese înțelegerea. A băgat ore suplimentare la muncă vineri noaptea, pînă la 6 dimineața. Apoi, ajuns acasă, a trebuit să meargă la scos de cartofi pe petecul lor de t…

Autonomia sașilor în Transilvania - Sándor Vogel

Convieţuirea comunităţilor cu statut juridic diferit a caracterizat societatea medievală din Europa. Ulterior, aceste practici juridice au fost codificate iar pe baza lor comunităţile delimitate teritorial au dispus de privilegii şi au format corpuri juridice unitare. O caracteristică deosebită a Regatului Ungariei a fost acordarea de privilegii anumitor grupuri etnice, cum ar fi secuii, iazigii, cumanii, saşii din Zips (Spi) şi Ardeal. Toate acestea stau în legătură cu activitatea de consolidare statală dusă de regii maghiari, al căror interes primordial a fost popularea ţării, exploatarea resurselor ei economice şi apărarea militară. În Transilvania, saşii au beneficiat de cel mai complet şi mai durabil sistem de privilegii. Acest grup etnic redus numeric, colonizat în mai multe valuri de către regii maghiari în secolele 12-13, a devenit, datorită privilegiilor sale, un important factor economic, cultural şi chiar politic. Deoarece poporul săsesc s-a menţinut în primul rând datorită…

Comentarii