Treceți la conținutul principal

Expoziţii bonţidene: Lucrări de Raluca Iov, artist plastic decoratorNumele meu este Raluca Iov şi sunt artist plastic decorator.
Am absolvit Facultatea de Arte şi Design, specializarea Arte Decorative – Textile Tapiserie, la Timişoara în anul 2008. Iar anul acesta am terminat masteratul la specializarea Arte Decorative – Textile Modă.

Tehnica în care creez derivă din pictură şi se împleteşte cu artele textile. Experienţa picturii m-a ajutat să utilizez compoziţia şi culoarea în lucrările textile.În majoritatea lucrărilor textile abordez tehnica mixtă, dar în unele cazuri mă limitez la a aborda doar tehnica imprimeului, a colajului textil, a ţesutului sau a broderiei.
“Ierarhia Eu-lui”, Ulei pe pânză“Rune”, Acrilic pe pânză.
“Totem”, Tehnica haute-lisse."Aspiraţie" - tehnica haute lisse.
"Home", colaj textil, acrilic pe pânză.
“Zâna copilăriei”, Acrilic pe pânză, colaj textil.


În urmă cu doi ani, am început să explorez lumea creaţiei vestimentare.Evoluţia a început prin experimentarea volumului cu ajutorul hârtiei de diferite tipuri.
Poncho, hârtie, tehnica tăierii.
Stilletto, hârtie, tehnica sfâşierii.


A urmat experimentarea cu materialul.
Poncho, pâslă, bumbac şi piele, pattern
Rochie, tifon , tehnica deşirăriiApoi a urmat crearea costumelor – obiect, “ Puzzle femme”.
“Univers”
“Univers”“Univers”
Încălţăminte pt. piesa “Univers”

“Inima”“Inima”“Inima”

Încălţăminte pt. piesa “Inima”“Cerebral”
“Cerebral”
“Cerebral”


Încălţăminte pt piesa “Cerebral”

“Percepţia vizuală”


“Percepţia vizuală”“Percepţia vizuală”

Încălţăminte pt. piesa “Percepţia vizuală”


“Vid sau Influenţa societăţii asupra finite”


Înalţăminte pt. piesa “Vid sau Influenţa societăţii asupra finite”

Postări populare de pe acest blog

Cel mai popular fake news din România

Există în mass-media autohtonă, aia care se pretinde quality și e luată ca atare de către o bună parte din populația cu pretenții, o panică și revoltă constante față de fenomenul fake news. De vreun an și ceva suntem lămuriți, din cînd în cînd, despre acest mare și pervers bai, despre cît de dăunător este, cui folosește și cum funcționează. Acestui militantism anti-fake news se adaugă tot mai des articole și luări de poziție despre propaganda dușmană, adică rusească, consumatorii de media fiind, de asemenea, lămuriți cum stă treaba și cu acest pericol care mișună printre noi corupînd minți și suflete. Pe o astfel de platformă quality am citit zilele astea un articol despre parșiva propagandă rusă, în cursul căruia jurnalista reamintea o lămurire clișeu:
Încă din anii 70au fost studiate modurile în care un mesaj fals ajunge să fie receptat ca adevărat de auditoriu. Concluziile la care au ajuns cercetătorii au fost că simpla repetare a unui mesaj îl face să fie receptat drept credibil.…

Cum poți supraviețui cu minimul pe economie + bonuri și, în același timp, să scapi de acuzația de lene și nemuncă? Studiu de caz.

Cu cîteva luni în urmă scriam pentru Gazeta de Artă Politică un scurt material despre tăietorii/furnizorii de lemne din mediul rural, bazîndu-mă pe cazurile a cîtorva persoane cu care am avut contact direct. Săptămîna trecută m-am pomenit că am nevoie de o căruță de lemne, așa că m-am interesat să văd cine mă poate ajuta. Spre deosebire de anii trecuți, nu am mai văzut căruțași umblînd și oferindu-se să-ți vîndă sau aducă lemne. Cică s-a intrat tare în ei, că nu se mai putea. Într-un final, cineva tot m-a servit și m-a lămurit că nu știe care-i faza cu lemnele, că pentru el asta e o activitate ocazională, de nevoie. Pentru că are serviciu, fiind angajat la Fujikura. Între o rundă de tăiat lemne și două țigări, m-a lămurit cum e cu traiul de angajat și de ce a ajuns cu lemnele duminică după masă și nu sâmbătă, precum ne fusese înțelegerea. A băgat ore suplimentare la muncă vineri noaptea, pînă la 6 dimineața. Apoi, ajuns acasă, a trebuit să meargă la scos de cartofi pe petecul lor de t…

Autonomia sașilor în Transilvania - Sándor Vogel

Convieţuirea comunităţilor cu statut juridic diferit a caracterizat societatea medievală din Europa. Ulterior, aceste practici juridice au fost codificate iar pe baza lor comunităţile delimitate teritorial au dispus de privilegii şi au format corpuri juridice unitare. O caracteristică deosebită a Regatului Ungariei a fost acordarea de privilegii anumitor grupuri etnice, cum ar fi secuii, iazigii, cumanii, saşii din Zips (Spi) şi Ardeal. Toate acestea stau în legătură cu activitatea de consolidare statală dusă de regii maghiari, al căror interes primordial a fost popularea ţării, exploatarea resurselor ei economice şi apărarea militară. În Transilvania, saşii au beneficiat de cel mai complet şi mai durabil sistem de privilegii. Acest grup etnic redus numeric, colonizat în mai multe valuri de către regii maghiari în secolele 12-13, a devenit, datorită privilegiilor sale, un important factor economic, cultural şi chiar politic. Deoarece poporul săsesc s-a menţinut în primul rând datorită…

Comentarii