Monarho-Imperialiştii. O nouă ameninţare la adresea securităţii statului – de George Cristian Maior, director al Serviciului Român de Informaţii


    Primim la adresa redacţiei următorul comunicat al domnului George Cristian Maior (director SRI) pe care îl publicăm aici integral (mai mult de frică, decât din convingere):


„Dragi administratori ai blogului Liga Oamenilor de Cultură Bonţideni şi cetăţeni români în acelaşi timp,



    Având în vedere larga difuziune a publicaţiilor dumneavoastră în rândul populaţiei, publicaţii pe care le-am urmărit şi on-line (dar mai ales la faţa locului!) cu maxim de interes, dăm spre citire următorul comunicat, pe care evităm să-l publicăm pe site-ul oficial al instituţiei pe care o patronăm datorită slabului trafic de care se bucură platforma noastră în ultima vreme. Este o situaţie deplorabilă, ale cărei cauze nici cei mai dedicaţi angajaţi ai noştri nu reuşesc să le identifice.

    În speranţa că veţi binevoi să publicaţi comunicatul, Serviciul Român de Informaţii şi domnia mea, personal, George Cristian Maior, vă transmit cele mai sincere mulţumiri şi vă înştiinţez că urmărim cu interes postările voastre, chiar şi cele care rămân doar la stadiul de ciornă şi nu-şi găsesc, din păcate, locul cuvenit în spaţiul virtual românesc!



    Comunicat:


    Ca întotdeauna, SRI a răspuns cu promptitudine solicitărilor Comisiei parlamentare de control asupra activităţilor de ordin subversiv care se desfăşoară pe teritoriul României. Reamintim cetăţenilor, că Serviciul Român de Informaţii a oferit cele mai rafinate şi prompte analize şi rapoarte cu privire la numeroasele ameninţări la adresa securităţii statului. Prestigioasa noastră instituţie, prin intermediul secţiei sale celei mai eficiente, Deserviciul Român de Etichetare, a catalogat corespunzător 'teroriştii' din Decembrie 1989, 'bandele dezorganizate, multe dintre ele drogate' din vremea primelor mineriade, 'golanii' din Piaţa Universităţii şi mai recenţii 'eco-anarhişti', al cărui titlu de mândrie trebuie să şi-l asume, fără rezerve de modestie, dealtfel improprii meseriei pe care o practic, domnia mea, George Cristian Maior, director SRI.

    Iată că şi astăzi, desele ameninţări la adresa securităţii statului, sunt la fel de prezente ca întotdeauna, aşa că ne vedem obligaţi să le semnalăm publicului neştiutor şi Comisiei parlamentare de control asupra activităţilor de ordin subversiv care se desfăşoară pe teritoriul României. În data de 5 aprilie 2014, la Cluj-Napoca, dar şi în capitala ţării, s-au desfăşurat manifestaţii cu un caracter democratic îndoielnic. Convocaţi de Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei (al cărei acronim, ANRM, identic cu cel al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, una dintre cele mai sănătoase instituţii ale ţării care acordă licenţe de exploatare minieră unora dintre cele mai prestigioase companii străine, considerăm că pătează reputaţia celei din urmă), câteva zeci de tineri cărora li s-au alăturat mai multe zeci de persoane de vârsta a treia au strigat sloganuri de tipul: “Monarhia salvează România”, “Maiestate te iubim, monarhie vrem să fim”, “Adunare Constituantă pentru Regatul României” şi au mărşăluit pe străzile oraşului.

   Aparent mult mai inofensivă decât mişcarea 'eco-anarhistă', care pune în pericol dezvoltarea României pe liniile de forţă ale unor economii precum cea a Yemenului, Senegalului, Sudanului sau a Burkinei Faso şi a Zimbabwe, ameninţarea monarho-imperialistă atacă însăşi constituţia României care la Articolul 1, alineatul 2 specifică foarte clar că: Forma de guvernamant a statului roman este republica. Mai departe Articolul 2, care se referă la suveranitate, paragraful 2, specifică la fel de clar: Nici un grup si nici o persoana nu pot exercita suveranitatea in nume propriu. Acestea două sunt, credem, de ajuns pentru a putea cataloga manifestaţiile de la Cluj şi Bucureşti drept ameninţări la adresa securităţii statului pentru că anulează întreaga constituţie a statului român, constituţie care, nu trebuie să insist, a fost votată democratic de majoritatea electoratului, prin referendum naţional, în anul 2003.

Monarho-imperialişti afişând sloganuri şi iconografii subversive.
       Aşa cum s-a văzut şi în trecut, SRI a tratat cu maximă seriozitate asemenea ameninţări. Pentru ziua de ieri, în vederea descurajării participării populaţiei, unităţile noastre operative s-au folosit cu succes de noile tehnologii achiziţionate, anume rachetele de ultimă generaţie Rainmaker 2.1 pentru provocare de ploaie mocănească, mohoreală şi apatie politică. Agenţii noştri (în fapt grosul adunării) ne-au relatat că acţiunea de descurajare s-a desfăşurat în condiţii optime, niciunul dintre manifestanţi neobservând dârele lăsate de Rainmaker, unii remarcând chiar, cu dezamăgire în voce: „Se vede că Dumnezeu este republican.” Considerăm că, din partea noastră, s-au făcut eforturile necesare. Aşteptăm ca şi celelalte instituţii ale statului să răspundă cu promptitudine la aceasta ameninţare monarho-imperialistă care se conturează la orizont.





George Cristian Maior

director al Serviciului Român de Informaţii

10 comentarii:

  1. Te prindem noi buiei Vătave! Te distrugem noi, cum iti permiti sa numele SRI in deșert?

    RăspundețiȘtergere
  2. cam confuz material... acest B.V. Vatavu in afara de pseudo-recenzii si pseudo-pamflete nu prea scrie nimic altceva; unde sunt textele bune de alta data (nu ale lui)?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam confuză societatea în general. Eu doar mă încadrez trendului.
      Textele bune de altă dată sunt în history-ul blogului. Caută mai atent şi o să le găseşti!
      Spor la citit!

      Ștergere
    2. mai 2-3 texte la fel de amuzante si intra in faliment publicatii de profil ca Times New Roman, Kamikaze sau Academia Catavencu. Sau... nu?! Era o gluma? Era, hahahahaaaahaaaaaaaa, umor marca B.V.V.. :| :| :|

      Ștergere
  3. Bă Dudule, dacă eram eu sigur dădeam o dumă mai complexă (şi care să te complexeze). Gen "chiar şi la Seinfeld râdeam mai mult", etc. Nu mă mai suspecta fără temei! Te rog.

    RăspundețiȘtergere
  4. un text la fel de amuzant ca un atac de panică :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumim Felix din nou, pentru încă un comentariu anonim reuşit şi la obiect. Se pare că în ultimul an acestea fac grosul contribuţiilor tale pentru blog!

      P.S.: Comentariul ăla "un text la fel de amuzant ca o ejaculare precoce" pe care mi l-ai transmis verbal ieri dimineaţă la bibliotecă ar fi fost mai savuros! Dar lasă, va fi bun pentru viitoare texte!

      Ștergere
  5. numai dacă vor fi la fel de amuzante :) amintrilea nu. și de ce crezi că sunt eu; dacă nu sunt? :p

    RăspundețiȘtergere

Despre apariţia corupţiei în Ţara Românească * - de Vasile Mihai Olaru

      Studierea corupţiei în timpul Vechiului Regim (secolul al XVI-lea – primele decenii ale secolului al XIX-lea) în sud-estul Europ...

Comentarii

Translate this blog