Treceți la conținutul principal

Monarho-Imperialiştii. O nouă ameninţare la adresea securităţii statului – de George Cristian Maior, director al Serviciului Român de Informaţii


    Primim la adresa redacţiei următorul comunicat al domnului George Cristian Maior (director SRI) pe care îl publicăm aici integral (mai mult de frică, decât din convingere):


„Dragi administratori ai blogului Liga Oamenilor de Cultură Bonţideni şi cetăţeni români în acelaşi timp,    Având în vedere larga difuziune a publicaţiilor dumneavoastră în rândul populaţiei, publicaţii pe care le-am urmărit şi on-line (dar mai ales la faţa locului!) cu maxim de interes, dăm spre citire următorul comunicat, pe care evităm să-l publicăm pe site-ul oficial al instituţiei pe care o patronăm datorită slabului trafic de care se bucură platforma noastră în ultima vreme. Este o situaţie deplorabilă, ale cărei cauze nici cei mai dedicaţi angajaţi ai noştri nu reuşesc să le identifice.

    În speranţa că veţi binevoi să publicaţi comunicatul, Serviciul Român de Informaţii şi domnia mea, personal, George Cristian Maior, vă transmit cele mai sincere mulţumiri şi vă înştiinţez că urmărim cu interes postările voastre, chiar şi cele care rămân doar la stadiul de ciornă şi nu-şi găsesc, din păcate, locul cuvenit în spaţiul virtual românesc!    Comunicat:


    Ca întotdeauna, SRI a răspuns cu promptitudine solicitărilor Comisiei parlamentare de control asupra activităţilor de ordin subversiv care se desfăşoară pe teritoriul României. Reamintim cetăţenilor, că Serviciul Român de Informaţii a oferit cele mai rafinate şi prompte analize şi rapoarte cu privire la numeroasele ameninţări la adresa securităţii statului. Prestigioasa noastră instituţie, prin intermediul secţiei sale celei mai eficiente, Deserviciul Român de Etichetare, a catalogat corespunzător 'teroriştii' din Decembrie 1989, 'bandele dezorganizate, multe dintre ele drogate' din vremea primelor mineriade, 'golanii' din Piaţa Universităţii şi mai recenţii 'eco-anarhişti', al cărui titlu de mândrie trebuie să şi-l asume, fără rezerve de modestie, dealtfel improprii meseriei pe care o practic, domnia mea, George Cristian Maior, director SRI.

    Iată că şi astăzi, desele ameninţări la adresa securităţii statului, sunt la fel de prezente ca întotdeauna, aşa că ne vedem obligaţi să le semnalăm publicului neştiutor şi Comisiei parlamentare de control asupra activităţilor de ordin subversiv care se desfăşoară pe teritoriul României. În data de 5 aprilie 2014, la Cluj-Napoca, dar şi în capitala ţării, s-au desfăşurat manifestaţii cu un caracter democratic îndoielnic. Convocaţi de Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei (al cărei acronim, ANRM, identic cu cel al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, una dintre cele mai sănătoase instituţii ale ţării care acordă licenţe de exploatare minieră unora dintre cele mai prestigioase companii străine, considerăm că pătează reputaţia celei din urmă), câteva zeci de tineri cărora li s-au alăturat mai multe zeci de persoane de vârsta a treia au strigat sloganuri de tipul: “Monarhia salvează România”, “Maiestate te iubim, monarhie vrem să fim”, “Adunare Constituantă pentru Regatul României” şi au mărşăluit pe străzile oraşului.

   Aparent mult mai inofensivă decât mişcarea 'eco-anarhistă', care pune în pericol dezvoltarea României pe liniile de forţă ale unor economii precum cea a Yemenului, Senegalului, Sudanului sau a Burkinei Faso şi a Zimbabwe, ameninţarea monarho-imperialistă atacă însăşi constituţia României care la Articolul 1, alineatul 2 specifică foarte clar că: Forma de guvernamant a statului roman este republica. Mai departe Articolul 2, care se referă la suveranitate, paragraful 2, specifică la fel de clar: Nici un grup si nici o persoana nu pot exercita suveranitatea in nume propriu. Acestea două sunt, credem, de ajuns pentru a putea cataloga manifestaţiile de la Cluj şi Bucureşti drept ameninţări la adresa securităţii statului pentru că anulează întreaga constituţie a statului român, constituţie care, nu trebuie să insist, a fost votată democratic de majoritatea electoratului, prin referendum naţional, în anul 2003.

Monarho-imperialişti afişând sloganuri şi iconografii subversive.
       Aşa cum s-a văzut şi în trecut, SRI a tratat cu maximă seriozitate asemenea ameninţări. Pentru ziua de ieri, în vederea descurajării participării populaţiei, unităţile noastre operative s-au folosit cu succes de noile tehnologii achiziţionate, anume rachetele de ultimă generaţie Rainmaker 2.1 pentru provocare de ploaie mocănească, mohoreală şi apatie politică. Agenţii noştri (în fapt grosul adunării) ne-au relatat că acţiunea de descurajare s-a desfăşurat în condiţii optime, niciunul dintre manifestanţi neobservând dârele lăsate de Rainmaker, unii remarcând chiar, cu dezamăgire în voce: „Se vede că Dumnezeu este republican.” Considerăm că, din partea noastră, s-au făcut eforturile necesare. Aşteptăm ca şi celelalte instituţii ale statului să răspundă cu promptitudine la aceasta ameninţare monarho-imperialistă care se conturează la orizont.

George Cristian Maior

director al Serviciului Român de Informaţii

Comentarii

 1. Te prindem noi buiei Vătave! Te distrugem noi, cum iti permiti sa numele SRI in deșert?

  RăspundețiȘtergere
 2. cam confuz material... acest B.V. Vatavu in afara de pseudo-recenzii si pseudo-pamflete nu prea scrie nimic altceva; unde sunt textele bune de alta data (nu ale lui)?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cam confuză societatea în general. Eu doar mă încadrez trendului.
   Textele bune de altă dată sunt în history-ul blogului. Caută mai atent şi o să le găseşti!
   Spor la citit!

   Ștergere
  2. mai 2-3 texte la fel de amuzante si intra in faliment publicatii de profil ca Times New Roman, Kamikaze sau Academia Catavencu. Sau... nu?! Era o gluma? Era, hahahahaaaahaaaaaaaa, umor marca B.V.V.. :| :| :|

   Ștergere
 3. Bă Dudule, dacă eram eu sigur dădeam o dumă mai complexă (şi care să te complexeze). Gen "chiar şi la Seinfeld râdeam mai mult", etc. Nu mă mai suspecta fără temei! Te rog.

  RăspundețiȘtergere
 4. un text la fel de amuzant ca un atac de panică :(

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulţumim Felix din nou, pentru încă un comentariu anonim reuşit şi la obiect. Se pare că în ultimul an acestea fac grosul contribuţiilor tale pentru blog!

   P.S.: Comentariul ăla "un text la fel de amuzant ca o ejaculare precoce" pe care mi l-ai transmis verbal ieri dimineaţă la bibliotecă ar fi fost mai savuros! Dar lasă, va fi bun pentru viitoare texte!

   Ștergere
 5. numai dacă vor fi la fel de amuzante :) amintrilea nu. și de ce crezi că sunt eu; dacă nu sunt? :p

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Despre descurcăreală și succes. Patru povești

Se dau cîteva cazuri.
1. Angela (52 de ani) a lucrat cîțiva ani la Textila, la Năsăud. Cînd s-a stricat treaba a făcut cîteva ture de străinătate, la șparanghel în Germania și apoi la șters la cur și îngrijit bătrîni prin Germania și Austria. Ba cu contract, ba la negru, cum se putea. Pînă și-a purtat cei doi copii prin facultate. A mai încercat și în satul natal, dar în afară de posturi de vînzătoare la alimentara din localitate n-a găsit. Bani puțini, mult de lucru, fără nicio legătură cu respectarea orelor de muncă prevăzute de cadrul legal. O dureau picioarele de la atîta stat în picioare. Dar măcar era acasă, între ai săi. Prea multe opțiuni nu avea iar pînă la pensie era mult. De lucru mai găsea, una alta, dar fără contract. Ba la o sapă, ba mai cosea cîte ceva (avea mașină de cusut și pricepere, că doar lucrase la „Textila”), mai ales de cînd începuse nebunia cu iile și hainele de inspirație tradițională. Dar la vîrsta ei beteșugurile dau tîrcoale, putînd pica pradă neputinței o…

Discoteca

Copilăria mea s-a sfârșit brusc, într-o seară de vară, exact în anul 2000, când am trecut întâia oară pragul discotecii din sat. Aveam să descopăr că acolo bate adevărata inimă a satului, în ritmurile tot mai întețite ale beat-urilor techno și dance ce răsunau din boxele dosite în colțurile lăcașului. Inocența mea, câtă mai rămăsese, avea să se destrame degrabă, precum catapeteasma templului israelit, datorită cutremurului provocat de revelația vieții de noapte ce anima satul în acele vremuri dospind de sărăcie și euforie. Trecuseră doar câteva luni de când lăsasem strana bisericii unde îngânam icos-uri, psalmi și tropare, alături de bătrânii dieci ai bisericii și-mi luasem gândul de la orice ambiție de-a mă preoți. Pășeam pe un alt tărâm, cu ochii căscați larg și-nfundați de luminile pestrițe ale stroboscopului și electrizat de vigoarea cu care răzbăteau din difuzoare muzici din cele mai recente și mai răscolitoare. Atât de dragă avea să-mi devină discoteca, cu băile ei aglomerate și…

Omul Nou Ardelean

De ce transilvănismul e o ideologie la fel de toxică și de penibilă precum naționalismul pe care, cică, îl combate în numele unei solidarități supranaționale și multiculturale? Sau în ce constă superioritatea Omului Nou Ardelean?
        Am avut o perioadă în care am cochetat cu ideile transilvaniste, ca formă de contracarare a funarismului și naționalismului de hazna ce scotea din sărite orice om de bun-simț. Îmi cădea bine ideea de asumare a diferențelor regionale și locale existente (însă nu în termeni de superioritate) și a bogăției culturale presupuse de secole de conviețuire multietnică și multiconfesională. Am citit texte faine scrise de transilvaniști de ieri și de azi, am purtat discuții din care am aflat multe despre Transilvania și popoarele sale și în continuare urmăresc cu drag poveștile multor oameni și rămîn un suporter al diversității, multiculturalismului, csardașului și mă scot din sărite răsuflatele povești naționaliste despre neamuri și misiunile lor. Însă, deși am …

Comentarii