Treceți la conținutul principal

Monarho-Imperialiştii. O nouă ameninţare la adresea securităţii statului – de George Cristian Maior, director al Serviciului Român de Informaţii


    Primim la adresa redacţiei următorul comunicat al domnului George Cristian Maior (director SRI) pe care îl publicăm aici integral (mai mult de frică, decât din convingere):


„Dragi administratori ai blogului Liga Oamenilor de Cultură Bonţideni şi cetăţeni români în acelaşi timp,    Având în vedere larga difuziune a publicaţiilor dumneavoastră în rândul populaţiei, publicaţii pe care le-am urmărit şi on-line (dar mai ales la faţa locului!) cu maxim de interes, dăm spre citire următorul comunicat, pe care evităm să-l publicăm pe site-ul oficial al instituţiei pe care o patronăm datorită slabului trafic de care se bucură platforma noastră în ultima vreme. Este o situaţie deplorabilă, ale cărei cauze nici cei mai dedicaţi angajaţi ai noştri nu reuşesc să le identifice.

    În speranţa că veţi binevoi să publicaţi comunicatul, Serviciul Român de Informaţii şi domnia mea, personal, George Cristian Maior, vă transmit cele mai sincere mulţumiri şi vă înştiinţez că urmărim cu interes postările voastre, chiar şi cele care rămân doar la stadiul de ciornă şi nu-şi găsesc, din păcate, locul cuvenit în spaţiul virtual românesc!    Comunicat:


    Ca întotdeauna, SRI a răspuns cu promptitudine solicitărilor Comisiei parlamentare de control asupra activităţilor de ordin subversiv care se desfăşoară pe teritoriul României. Reamintim cetăţenilor, că Serviciul Român de Informaţii a oferit cele mai rafinate şi prompte analize şi rapoarte cu privire la numeroasele ameninţări la adresa securităţii statului. Prestigioasa noastră instituţie, prin intermediul secţiei sale celei mai eficiente, Deserviciul Român de Etichetare, a catalogat corespunzător 'teroriştii' din Decembrie 1989, 'bandele dezorganizate, multe dintre ele drogate' din vremea primelor mineriade, 'golanii' din Piaţa Universităţii şi mai recenţii 'eco-anarhişti', al cărui titlu de mândrie trebuie să şi-l asume, fără rezerve de modestie, dealtfel improprii meseriei pe care o practic, domnia mea, George Cristian Maior, director SRI.

    Iată că şi astăzi, desele ameninţări la adresa securităţii statului, sunt la fel de prezente ca întotdeauna, aşa că ne vedem obligaţi să le semnalăm publicului neştiutor şi Comisiei parlamentare de control asupra activităţilor de ordin subversiv care se desfăşoară pe teritoriul României. În data de 5 aprilie 2014, la Cluj-Napoca, dar şi în capitala ţării, s-au desfăşurat manifestaţii cu un caracter democratic îndoielnic. Convocaţi de Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei (al cărei acronim, ANRM, identic cu cel al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, una dintre cele mai sănătoase instituţii ale ţării care acordă licenţe de exploatare minieră unora dintre cele mai prestigioase companii străine, considerăm că pătează reputaţia celei din urmă), câteva zeci de tineri cărora li s-au alăturat mai multe zeci de persoane de vârsta a treia au strigat sloganuri de tipul: “Monarhia salvează România”, “Maiestate te iubim, monarhie vrem să fim”, “Adunare Constituantă pentru Regatul României” şi au mărşăluit pe străzile oraşului.

   Aparent mult mai inofensivă decât mişcarea 'eco-anarhistă', care pune în pericol dezvoltarea României pe liniile de forţă ale unor economii precum cea a Yemenului, Senegalului, Sudanului sau a Burkinei Faso şi a Zimbabwe, ameninţarea monarho-imperialistă atacă însăşi constituţia României care la Articolul 1, alineatul 2 specifică foarte clar că: Forma de guvernamant a statului roman este republica. Mai departe Articolul 2, care se referă la suveranitate, paragraful 2, specifică la fel de clar: Nici un grup si nici o persoana nu pot exercita suveranitatea in nume propriu. Acestea două sunt, credem, de ajuns pentru a putea cataloga manifestaţiile de la Cluj şi Bucureşti drept ameninţări la adresa securităţii statului pentru că anulează întreaga constituţie a statului român, constituţie care, nu trebuie să insist, a fost votată democratic de majoritatea electoratului, prin referendum naţional, în anul 2003.

Monarho-imperialişti afişând sloganuri şi iconografii subversive.
       Aşa cum s-a văzut şi în trecut, SRI a tratat cu maximă seriozitate asemenea ameninţări. Pentru ziua de ieri, în vederea descurajării participării populaţiei, unităţile noastre operative s-au folosit cu succes de noile tehnologii achiziţionate, anume rachetele de ultimă generaţie Rainmaker 2.1 pentru provocare de ploaie mocănească, mohoreală şi apatie politică. Agenţii noştri (în fapt grosul adunării) ne-au relatat că acţiunea de descurajare s-a desfăşurat în condiţii optime, niciunul dintre manifestanţi neobservând dârele lăsate de Rainmaker, unii remarcând chiar, cu dezamăgire în voce: „Se vede că Dumnezeu este republican.” Considerăm că, din partea noastră, s-au făcut eforturile necesare. Aşteptăm ca şi celelalte instituţii ale statului să răspundă cu promptitudine la aceasta ameninţare monarho-imperialistă care se conturează la orizont.

George Cristian Maior

director al Serviciului Român de Informaţii

Postări populare de pe acest blog

Cel mai popular fake news din România

Există în mass-media autohtonă, aia care se pretinde quality și e luată ca atare de către o bună parte din populația cu pretenții, o panică și revoltă constante față de fenomenul fake news. De vreun an și ceva suntem lămuriți, din cînd în cînd, despre acest mare și pervers bai, despre cît de dăunător este, cui folosește și cum funcționează. Acestui militantism anti-fake news se adaugă tot mai des articole și luări de poziție despre propaganda dușmană, adică rusească, consumatorii de media fiind, de asemenea, lămuriți cum stă treaba și cu acest pericol care mișună printre noi corupînd minți și suflete. Pe o astfel de platformă quality am citit zilele astea un articol despre parșiva propagandă rusă, în cursul căruia jurnalista reamintea o lămurire clișeu:
Încă din anii 70au fost studiate modurile în care un mesaj fals ajunge să fie receptat ca adevărat de auditoriu. Concluziile la care au ajuns cercetătorii au fost că simpla repetare a unui mesaj îl face să fie receptat drept credibil.…

Autonomia sașilor în Transilvania - Sándor Vogel

Convieţuirea comunităţilor cu statut juridic diferit a caracterizat societatea medievală din Europa. Ulterior, aceste practici juridice au fost codificate iar pe baza lor comunităţile delimitate teritorial au dispus de privilegii şi au format corpuri juridice unitare. O caracteristică deosebită a Regatului Ungariei a fost acordarea de privilegii anumitor grupuri etnice, cum ar fi secuii, iazigii, cumanii, saşii din Zips (Spi) şi Ardeal. Toate acestea stau în legătură cu activitatea de consolidare statală dusă de regii maghiari, al căror interes primordial a fost popularea ţării, exploatarea resurselor ei economice şi apărarea militară. În Transilvania, saşii au beneficiat de cel mai complet şi mai durabil sistem de privilegii. Acest grup etnic redus numeric, colonizat în mai multe valuri de către regii maghiari în secolele 12-13, a devenit, datorită privilegiilor sale, un important factor economic, cultural şi chiar politic. Deoarece poporul săsesc s-a menţinut în primul rând datorită…

Cum poți supraviețui cu minimul pe economie + bonuri și, în același timp, să scapi de acuzația de lene și nemuncă? Studiu de caz.

Cu cîteva luni în urmă scriam pentru Gazeta de Artă Politică un scurt material despre tăietorii/furnizorii de lemne din mediul rural, bazîndu-mă pe cazurile a cîtorva persoane cu care am avut contact direct. Săptămîna trecută m-am pomenit că am nevoie de o căruță de lemne, așa că m-am interesat să văd cine mă poate ajuta. Spre deosebire de anii trecuți, nu am mai văzut căruțași umblînd și oferindu-se să-ți vîndă sau aducă lemne. Cică s-a intrat tare în ei, că nu se mai putea. Într-un final, cineva tot m-a servit și m-a lămurit că nu știe care-i faza cu lemnele, că pentru el asta e o activitate ocazională, de nevoie. Pentru că are serviciu, fiind angajat la Fujikura. Între o rundă de tăiat lemne și două țigări, m-a lămurit cum e cu traiul de angajat și de ce a ajuns cu lemnele duminică după masă și nu sâmbătă, precum ne fusese înțelegerea. A băgat ore suplimentare la muncă vineri noaptea, pînă la 6 dimineața. Apoi, ajuns acasă, a trebuit să meargă la scos de cartofi pe petecul lor de t…

Comentarii