Stați liniștiți la locurile voastre!

sursa foto:http://www.commondreams.org/views/2015/06/19/hillary-clintons-wall-street-address
În caz că vă făceați griji pentru cele ce se întâmplă în lume, puteți sta liniștiți la locurile voastre, lucrurile sunt sub control. Poate singurul disconfort este cauzat de datornicii greci care fac figuri când vine vorba să restituie banii către creditorii internaționali și să continue fructuoasa colaborare cu FMI, demonstrând încă o dată că Balcanii sunt un butoi de praf și pulbere al Europei, că nu poți să te încrezi în niște popoare prea multă vreme dospite la căldura leneșului soare oriental. Obișnuiți să li se rezolve problemele de către alții și să le plătească alții consumația, grecii refuză să continue procesul de rostogolire a datoriilor contractate pentru salvarea băncilor, pentru înarmare și pentru alte gheșefturi acontate de vechiul leadership în parteneriat cu instituții financiare de răsunet mondial. Desigur, se poate spune că și spaniolii s-au îmbuiecit, pe ici, pe colo, punând două primărițe ”extremiste” în Madrid și Barcelona și arătând astfel, încă o dată, dacă mai era nevoie, că popoarele din sudul Europei sunt predispuse la acțiuni iresponsabile și că refuză să priceapă lecțiile fundamentale ale economiei de piață.
Dar de ce vă ziceam să stați liniștiți, să vă faceți cumpărăturile și, eventual, să vă plătiți ratele înainte să vă instalați în fotolii pentru a urmării ultimele arestări, operații medicale sau măcelurile din Ucraina? Păi, dacă vă era frică de ruși, fiți fără grijă, americanii masează armament greu și cresc numărul trupelor în Europa de Est, pentru a transmite un mesaj clar că derivele belicoase rusești, menite să hărțuiască civilizația occidentală, nu vor fi tolerate. Mai mult, ca să nu lase China să se chinuie dilematic dacă să se bage sau nu, au masat încă o navă iobană și în Japonia, unde aveau deja o prezență cât de cât. Deci, la capitolul ăsta lucrurile sunt aranjate, voi doar lustruiți-vă bocancii. Pentru orice eventualitate.

Și dacă vă făceați griji că ce se va petrece în SUA cu prilejul alegerilor prezindențiale ce stau să vină, tot n-aveți motive serioase de îngrijorare, oricât ar spori numărul revoltaților ”extremiști” și s-ar îngroșa mișcările anti-austeritate și anti-corporatiste. Republicanii, firește, își duc mai departe cruciadele și business-urile dăruite de Dumnezeu, visând să belească în continuare, cu sprijin corporatist și finanțist, tot ce stă să șubrezească democrația și drepturile omului și să testeze jucării noi pentru un război cât mai efficient și cât mai bine organizat tehnic și științific. Dinspre democrați se pare că în cărți pentru alegeri tocmai a intrat doamna Clinton, care și-a testat recent un foarte scump costum de Jeanne d'Arc a anti-austerității și a jupuitului de milionari și bancheri de pe Wall Street. În recentul show de lansare a candidaturii, acest star recent răsărit în arena dreptății sociale, a șters pe jos cu cei vinovați pentru actuala situație de căcat și ghiftuiți în exces pe spatele contribuabilului de rând, jecmănit și băgat la înghesuială prin șmecherii financiare acoperite legal. Nu putem noi reda aici incisivitatea discursului său și vehemența cu care și-a pus talentele oratorice și jocul scenic în slujba acestor deziderate atât de populare, dar vă recomandăm un material care lămurește foarte bine situația domniei sale. Dar să nu vă temeți de vreo derivă ”stângistă” a doamnei în cauză, de vreo radicalizare sau alte prostii egalitariste, e doar așa pentru show, pentru campania electorală, că doar nu-i tâmpită să-și pună în cap finanțatorii și sponsorii. Mare diferență față de Aventura Obama n-o să fie, chiar dacă actualul președinte a beneficiat de un volum considerabil de naivitate și entuziasm electoral, comparativ cu Mrs. Clinton. Performanța lui în materie de impostură și prestdigitație ideologică va fi greu de egalat, oricâte resurse ar avea la dispoziție (și are, nu glumă) această deja fostă primă doamnă a Americii, și oricâte stadioane ar reuși să umple cu mulțimi de închiriat. Personal sunt convins că oricâte i s-ar imputa acestei candidate și oricât ar fi subliniat deficitul de charismă comparativ cu cel al actualului occupant de jilț prezidențial, show-ul va face toți banii.
Revenind la frica ce stătea să se cuibărească în sufletele dumneavoastră și la starea de agitație indusă de propaganda deșănțată (stângistă, putinistă, anarhistă, papistă și groenlandistă) proferată de anumite site-uri și oficine aservite unor interese caracterizate de apetit pentru dezordine și funciară lipsă de înțelegere a necesităților istorice, nu aveți motive întemeiate pentru a vă îngrijora sau bate capul cu tot felul de porcării. Și, în încheiere, tot pentru a vă păstra starea de calm și, mai ales, de bună funcționare, n-are rost nici să vă osteniți să citiți virala enciclică papală, Laudate Si (e și lungă, având vreo 180 de pagini, și e și cu religie, chiar dacă nu așa tradiționalistă ca la alții) despre legătura dintre distrugerea mediului, inegalitate și obsesia profitului. E plină de locuri comune găsibile în orice broșurică de ecologiști exaltați și/sau panicarzi, puternic infuzată de un curent stângist, contestând într-un mod de-a dreptul blasfemic (eretic?) ordinea lumii lăsată și binecuvântată de Dumnezeu și de-a  dreptul utopică prin recomandările făcute. Dacă ceva nu vă este clar, vă rugăm să vă uitați la Bizzyday sau, în caz că nu consumați televiziune, să-l urmăriți pe Mândruță pe facebook sau să-l citiți pe Ghinea în Dilema. Ei știu explica mai bine pentru că au mai multe informații și expertiză. Plus că-s mai mari ca mine. Noapte bună!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre apariţia corupţiei în Ţara Românească * - de Vasile Mihai Olaru

      Studierea corupţiei în timpul Vechiului Regim (secolul al XVI-lea – primele decenii ale secolului al XIX-lea) în sud-estul Europ...

Comentarii

Translate this blog