Treceți la conținutul principal

Ce faci duminică?sursa:http://almanahe-mic.ro/
Având în vedere numeroasele reproşuri venite din partea cititorilor pe adresa redacţiei LOCB, care imputau lipsa de implicare a membrilor ligii pe piaţa de evenimente a bazinului intra-someşan, am lăsat puţin din aerele elitiste şi-am analizat oferta de week-end în materie de loisir şi agrement. În urma unui brainstorming derulat în redacţie am reuşit să întocmim un TOP 4 al celor mai cool evenimente din acest week-end:
    1. Ai tras toată săptămâna cu gândul că în week-end mergi la stadion pentru un meci unde ai contextul optim pentru a-ţi urla nemulţumirea/bucuria ş.a. dar FRF a întrerupt campionatul pentru meciurile echipei naţionale care se vor desfăşura săptămâna viitoare? Nu deznădăjdui! Ai şansa să te manifeşti suportericeşte duminică de la ora 17: 00 în pieţele centrale ale tot mai multor oraşe ale ţării în marele derby Populaţie vs. Guvern & RMGC.

    2. Stagiunea teatrală începe doar în toamnă, aşa că amatorii de spectacole sunt nevoiţi să mai aştepte o vreme ... sau pot lua parte la marele spectacol STRADA E A NOASTRĂ, desfăşurat duminică 1 septembrie de la orele 17:00, concomitent, în multe oraşe ale ţării. O coregrafie impresionantă şi o distribuţie pe măsură după un scenariu imprevizibil aflat în plină redactare. Intrarea liberă în limita locurilor disponibile.

    3. Ai fost unul dintre cei peste 50.000 de participanţi la show-ul „The Wall” al lui Roger Waters. Ai lăcrimat, ai fost emoţionat profund şi ai strigat din toţi rărunchii împotriva Zidului? Arată-i lui Roger Waters că nu şi-a răcit gura şi chitara degeaba şi participă la partea a II-a a acestui show, duminică, 1 septembrie de la orele 17:00 în piaţa centrală a oricărui oraş din ţară sau străinătate pe care-l preferi.

    4. Pe litoral toamna îşi intră în drepturi izgonind turiştii, circarii şi domniţele bronzate. Predicţiile metereologice anunţă vremuri teribile, astfel că singura şansă de a mai găsi vreun loc aglomerat este să cauţi piaţa centrală a Constanţei sau a altor oraşe din ţară. N-ar fi exclus să fie şi ceva apă dacă forţele de ordine o să aducă tunurile. Toate astea, duminică de la ora 17:00 în ce oraş vrei sau poţi tu.

    4½. Încă trăieşti nostaligia energiei inutil risipite cu ocazia Harlem Shake-ului record din martie? Lasă-ţi costumul acasă, îmbracă-te casual şi hai duminică 1 septembrie, tot în Piaţa Unirii, la ora 17:00 la cel mai electrizant eveniment de la Electric Castle încoace!
Nu te lăsa pradă plictiselii şi resemnării în acest week-end. Ai cel puţin 4½ motive să ieşi din casă! Ştim că ai dat like şi share pe facebook acestor evenimente, aşa că ridică-te de la calculator şi din faţa televizorului şi... acum ori niciodată/ croieşte-ţi o pancartă/ şi spune-ţi păsu'n stradă!

Postări populare de pe acest blog

Cel mai popular fake news din România

Există în mass-media autohtonă, aia care se pretinde quality și e luată ca atare de către o bună parte din populația cu pretenții, o panică și revoltă constante față de fenomenul fake news. De vreun an și ceva suntem lămuriți, din cînd în cînd, despre acest mare și pervers bai, despre cît de dăunător este, cui folosește și cum funcționează. Acestui militantism anti-fake news se adaugă tot mai des articole și luări de poziție despre propaganda dușmană, adică rusească, consumatorii de media fiind, de asemenea, lămuriți cum stă treaba și cu acest pericol care mișună printre noi corupînd minți și suflete. Pe o astfel de platformă quality am citit zilele astea un articol despre parșiva propagandă rusă, în cursul căruia jurnalista reamintea o lămurire clișeu:
Încă din anii 70au fost studiate modurile în care un mesaj fals ajunge să fie receptat ca adevărat de auditoriu. Concluziile la care au ajuns cercetătorii au fost că simpla repetare a unui mesaj îl face să fie receptat drept credibil.…

Autonomia sașilor în Transilvania - Sándor Vogel

Convieţuirea comunităţilor cu statut juridic diferit a caracterizat societatea medievală din Europa. Ulterior, aceste practici juridice au fost codificate iar pe baza lor comunităţile delimitate teritorial au dispus de privilegii şi au format corpuri juridice unitare. O caracteristică deosebită a Regatului Ungariei a fost acordarea de privilegii anumitor grupuri etnice, cum ar fi secuii, iazigii, cumanii, saşii din Zips (Spi) şi Ardeal. Toate acestea stau în legătură cu activitatea de consolidare statală dusă de regii maghiari, al căror interes primordial a fost popularea ţării, exploatarea resurselor ei economice şi apărarea militară. În Transilvania, saşii au beneficiat de cel mai complet şi mai durabil sistem de privilegii. Acest grup etnic redus numeric, colonizat în mai multe valuri de către regii maghiari în secolele 12-13, a devenit, datorită privilegiilor sale, un important factor economic, cultural şi chiar politic. Deoarece poporul săsesc s-a menţinut în primul rând datorită…

Discipolii lui Noica în România post-decembristă - de Felician Velimirovici

Ce au făcut intelectualii din „grupul Noica” odată ieşiţi din comunism? În primul rând, încă de la începutul perioadei post-decembriste ei şi-au asumat un rol civic în societatea românească, asumare care s-a manifestat prin coagularea lor în jurul unor reviste care propuneau solidarităţi intelectuale centrate pe valorile democraţiei liberale, pro-occidentale, ale societăţii deschise şi care manifestau atitudini net anti-comuniste şi anti-feseniste (revista 22, Dilema, etc.). La 30 decembrie 1989, profesorul Gabriel Liiceanu a publicat cunoscutul său Apelcătrelichele în care recomanda Nomenklaturii partidului comunist şi în general tuturor celor care „au făcut cu putinţă oroarea” vreme de 40 de ani căinţa şi retragerea din spaţiul public românesc: „Nu mai apăreţi la televiziune, nu mai scrieţi în ziare, nu vă mai ridicaţi glasul decât pentru o scurtă căinţă, căci altfel îl ridicaţi din nou în minciună. Lăsaţi cuvintele să spună ce spun, nu mai folosiţi o vreme vorbele demnitate, libert…

Comentarii