Din categoria treburi serioase: Ray Jackendoff la Cluj


Ray Jackendoff este un nume de care puţini probabil au auzit. Şi e de înţeles: domnul Jackendoff face parte din acea categorie de oameni care îşi petrec viaţa citind, studiind, publicând câteodată cărţi sau ţinând cursuri pe la cine ştie ce universitate. Nici doctoratul la MIT cu Chomsky sau funcţia de consilier pe probleme de cultură a preşedintelui SUA nu fac din el o persoană cu mare vizibilitate. Contribuţiile sale esenţiale în domeniul lingvisticii, cogniţiei şi muzicii sunt însă pe deplin apreciate de specialiştii acestor domenii din întreaga lume.


Cei interesaţi de activitatea sa ştiinţifică pot afla detalii suplimentare de pe Wikipedia. Noi însă mai spunem că Ray Jackendoff se va afla pentru trei zile la Cluj (19-21 octombrie), unde i se va decerna, la Academia de Muzică Gh. Dima, titlul de Doctor Honoris Causa. Joi, 20 octombrie, orele 18:00, la Muzeul de Etnografie, va avea loc lansarea ediţiei în limba română a volumului A Generative Theory of Tonal Music, de Fred Lerdahl şi Ray Jackendoff, MIT Press 1996, urmată de un recital cameral susţinut de domnul Jackendoff (clarinet), acompaniat la pian de Valentina Sanda Dediu (Universittea Naţională de Muzică Bucureşti). Pentru ziua de vineri este programată o conferinţă susţinută în tandem de către profesorul american şi Solomon Marcus (sala Studio a Academiei de Muzică, orele 10:00-13:00), iar în cea de-a doua parte a zilei (orele 15:00-19:00) un simpozion cu titlul Rostire şi cântare, cu participarea unor specialişti din diverse arii de cercetare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre apariţia corupţiei în Ţara Românească * - de Vasile Mihai Olaru

      Studierea corupţiei în timpul Vechiului Regim (secolul al XVI-lea – primele decenii ale secolului al XIX-lea) în sud-estul Europ...

Comentarii

Translate this blog