Astrologie şi Destin la Valea Fiadului


Cum lucrurile bune se fac în timp, membrii de bază ai Ligii au avut numeroase discuţii pe marginea proiectului. Un exemplu e dezbaterea de la Fiad, unde s-au pus în discuţie diferite variante de lucru. Însă nu s-a putut ajunge la un numitor comun decât în urma unor întruniri ulterioare. Rămâne totuşi în memoria participanţilor, fascinanta expunere "Astrologie şi Destin în mileniul III"a domnişoarei Otilia Badea. După ce a trecut în revistă diferite teorii mai bine sau mai slab argumentate a analizat pe larg conceptul de "pneuma", fundamental în înţelegerea astrologiei. Subliniind rolul major al astrologiei în lumea medievală s-a apropiat de epoca prezentă pornind de la o mare întrebare: "Care este fundamentul astrologiei şi al magiei după revoluţia coperniciană?" Atenţionând asupra gradului ridicat al imposturii multor astrologi şi ghicitori a arătat anacronismul şi frivolitatea multor locuri comune din teoriile astrologice contemporane. Totuşi, a conchis domina sa, nu trebuie să discredităm o ştiinţă cu o vârstă venerabilă şi cu atâţia reprezentanţi de marcă de-a lungul timpului, doar pentru că azi e discreditată de anumiţi impostori.

Un comentariu:

  1. Domnul Alexandru Milos, scriitor, vrajitor si om de stiinta bistritean de renume central-european, doreste sa remarce cu nemultumire si amaraciune absenta unei invitatii pe numele persoanei sale la aceste dezbateri care se pare ca au fost orientate pe domneiile sale de activitate. Ar fi fost o ocazie unica pentru public de a se familiariza cu ultimele cercetari ale domniei sale: Copernic si poezia cosmica venusiana, Invaziile extraterestre in istoriografia renascentista, Tizian, Star Trek-ul si aparitiile OZN din nudurile Venerei. Pacat, domnilor, pacat. Intr-un cuvant-neseriozitate.

    RăspundețiȘtergere

Despre apariţia corupţiei în Ţara Românească * - de Vasile Mihai Olaru

      Studierea corupţiei în timpul Vechiului Regim (secolul al XVI-lea – primele decenii ale secolului al XIX-lea) în sud-estul Europ...

Comentarii

Translate this blog